Βερολίνο: στις 25.01.2020 όλοι/ες στη Λειψία! Να στηρίξουμε το linksunten.indymedia.org!

Πέρασε αρκετός καιρός από τότε και τα πράγματα έμειναν ήρεμα από τον Αύγουστο του 2017 όταν μια αξιόλογη ιντερνετική πλατφόρμα του ριζοσπαστικού χώρου απαγορεύτηκε από το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών και, στη συνέχεια, οι διαχειριστές την κατέβασαν από το διαδίκτυο. Το εγχείρημα linksunten.indymedia.org μας συνόδευε καθημερινά από το 2009 στους καθημερινούς μας αγώνες και αποτελούσε για μας το μοναδικό διαθέσιμο μέσο έκφρασης. Δεν υπήρχε άλλο μέσο σε όλον τον γερμανόφωνο χώρο που να έδινε τη δυνατότητα ανώνυμης και ασφαλούς δημοσίευσης, είτε επρόκειτο για αναφορά είδησης, είτε για ανταλλαγή απόψεων, είτε για θεωρία. Κανένα άλλο μέσο δεν είχε καταφέρει να συνενώσει τόσα πολλά φάσματα και κινήματα και να παραχθεί έτσι αυτόνομος ριζοσπαστικός πολιτικός λόγος.
Ήταν Ιούλιος του 2017 όταν συναντήθηκαν στην σύνοδο G20 τα μεγάλα πλανητικά αφεντικά και ξεδιπλώθηκε παράλληλα ένα μεγάλο κίνημα αντίστασης, τόσο ισχυρό που σε κάποια φάση οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. Αυτό είχε ως συνέπεια, ως αντίδραση στη δυναμική μας διαμαρτυρία, να ζήσουμε τους μήνες που ακολούθησαν ένα άνευ προηγουμένου κύμα καταστολής σε βάρος του χώρου σε όλη τη Γερμανία με τη μορφή των κατ’ οίκον ερευνών, της συλλογής στοιχείων, των μακρόχρονων προφυλακίσεων, της εκστρατείας μίσους και της σκλήρυνσης της νομοθεσίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ήρθε και η απαγόρευση του linksunten.indymedia.org.
Και αυτά συνέβησαν σε μια περίοδο που ο ρατσισμός και ο φασισμός μπαίνει για τα καλά στα σαλόνια, και εξαπλώνεται τόσο μέσα στην κοινωνία όσο και μέσα στο κοινοβούλιο, όχι τυχαία αλλά σκόπιμα.
Η μεγάλη μας οργή για την απαγόρευση δεν έχει εκδηλωθεί ακόμη πολύ αισθητά, αν και πραγματοποιηθήκαν ήδη κάποιες δράσεις υποστήριξης και αλληλεγγύης. Με την ημέρα (((i))) θέλουμε αυτό να αλλάξει! Θέλουμε να υπενθυμίσουμε πόσο σημαντικό για μας είναι το linksunten.indymedia.org, θέλουμε να δείξουμε την οργή μας στο δρόμο και να καταδείξουμε τους εχθρούς της ελευθερίας μας καταγγέλλοντας την καταστολή που βιώνουμε.
Γι’ αυτό καλούμε όλους τους Βερολινέζους συντρόφους μας σε συμμετοχή στην παγγερμανική διαδήλωση στις 25 Ιανουαρίου 2020 στη Λειψία. Ακόμη και αν στο μεταξύ οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των υποτιθέμενων διαχειριστών της ιντερνετικής πλατφόρμας σταμάτησαν, αυτό δε σημαίνει ότι εμείς δεν είμαστε πια οργισμένοι ή δυσαρεστημένοι με την κατάσταση. Η μαζική καταστολή σε βάρος του linksunten.indymedia.org και των διαχειριστών του μας οδήγησε στην απώλεια ενός σημαντικού μέσου ανταλλαγής ιδεών. Αυτό δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ, αντίθετα θα παραμείνουμε εξεγερμένοι ανεξάρτητα από τις δικαστικές αποφάσεις τους!
Σχηματίστε δίκτυα αλληλεγγύης και αντίστασης, σκεφτείτε τι μπορείτε άλλο να κάνετε πέρα από τη διαδήλωση, και δείξτε μαζί μας ότι δε θέλετε να συνεχιστεί άλλο αυτό η κατάσταση!
Ας γίνει η ημέρα (((i))) μια ημέρα αντίστασης! 25. Ιανουαρίου 2020, 17, στην Simsonplatz μπροστά από το Ομοσπονδιακό Διοικητική Δικαστήριο, όπως και κάθε άλλη μέρα και τόπος.
Υλικό θα βρείτε εδώ, στα στέκια, σε μαγαζιά και σε χώρους ομαδικής συμβίωσης. https://linksunten.soligruppe.org/stuff Υλικό (στα γερμανικά)
https://linksunten.soligruppe.org
https://www.freie-radios.net/98760 (Jingle)

Σ.Μ.: Στη φωτό με το χάρτη μπορεί να δεις κανείς με κόκκινο χρώμα τη ζώνη απαγόρευσης διαδηλώσεων μέσα στο Αμβούργο τον Ιούλιο του 2017

Kommentare